MENÜ

Nagyobb lesz a foglalkoztatási támogatás a baromfi- és sertéságazatban

Agro Napló 2019.10.03.

Magasabb összegű foglalkoztatási támogatásra számíthatnak a baromfi- és sertéságazatban, mivel az agrárminiszter döntése alapján a baromfi- és sertéságazatban dolgozó szakképzett munkaerő megtartása érdekében, az idén meghirdetett támogatás mértéke 200 ezer forintról 500 ezer forintra nő – közölte az Agrárminisztérium (AM) az Agro Naplóval.

 

A tájékoztatás emlékeztet: a szaktárca ez év júniusában hirdette meg a vállalkozásoknál termék-feldolgozási, termékforgalmazási és más kiegészítő tevékenységeket végző foglalkoztatottak után igénybe vehető, a termelés költségeit csökkentő foglalkoztatási célú jövedelempótló támogatási programját.

A minisztérium a támogatást igénylők javára módosította a támogatás néhány fontos elemét, így a foglalkoztatottanként járó támogatás 200 ezer forintról 500 ezer forintra, míg a támogatási programra ez évre betervezett támogatási keretösszeg 2 milliárd forintról 2,4 milliárd forintra nőtt. A megemelt költségvetési támogatáson keresztül a kormányzat még hangsúlyosabbá szeretné tenni a baromfi- és sertés termékpályák zavartalan működésének elősegítése iránti elkötelezettségét. Mindez az alapanyag-termeléstől a feldolgozáson át a forgalmazásig több egymásra épülő tevékenységet foglal magába.

A változtatások kapcsán a támogatást kérelmezőknek nincs további teendője. Az idén június 24. és július 5. között benyújtott támogatási kérelmekben megjelölt támogatási igényeknél minden további intézkedés nélkül magasabb összegű támogatásban részesülhetnek az érintett ágazati szereplők, olvasható a tájékoztatásban.