MENÜ

Hír-Mix

Oldalszám: 85
2014.01.14.

Elsõ alkalommal csatlakozott a Fertilia Kft. a Tavaszi Road Show elõadó táborához
KÖNYVAJÁNLÓ

 

Elsõ alkalommal csatlakozott a Fertilia Kft. a Tavaszi Road Show elõadó táborához a Starter trágyázás UMG MICRO mikrogranulátumokkal tavaszi és õszi kultúrák esetén címû prezentációjával.Az UMG MICRO starter termékcsalád magyar innováció, kifejezetten a magyar termõhelyi viszonyokra lett kifejlesztve, mely komplex hatóanyag-tartalma révén – ásványi nitrogén, foszfor, „talajélesztõ” enzimek, szerves kelátképzõ és szerves kén – dinamikus kelést és csíraképzõdést biztosít a szántóföldi növények számára.A Fertilia Kft. minden növénytáplálási szakaszban tud mûtrágyát ajánlani: saját gyártású, egyedi igényekre szabható és növényspecifikus Gramix NPK-t, MasSulfixot, FertiSolt, valamint az UMG MICRO starter mûtrágyát. A teljes egészében magyar tulajdonú vállalkozás nagy figyelmet fordít a cég a kifejlesztett termékeinek agrokémiai hatásvizsgálatára, a tavalyi évben a Szent István Egyetem Gépészeti karával és a Väderstad Kft.-vel közös együttmûködésben elindultak a repce-, búzakijuttatás technológiai kísérleteik.

 
 

KÖNYVAJÁNLÓKádár Imre: A mezõföldi mûtrágyázási tartamkísérlet elsõ évtizedének tanulságai (Akaprint, Budapest, 2012. MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet. 177 p. 99 táblázattal)Kádár Imre: A mezõföldi mûtrágyázási tartamkísérlet tanulságai 1984-2000. (Akaprint. Budapest, 2013. MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézet. 356 p. 210 táblázattal)

 

Eötvös Lóránd 1889. június 24-én tartott Akadémiai Elnöki megnyitó beszédében arra utalt, hogy az MTA alapvetõ feladata a tudomány és az irodalom magyar nyelven való mûvelése és terjesztése. Megállapítja: „Leghátrább állunk a tudományos kézikönyvek dolgában. A színvonalas magyar nyelvû kézikönyv ritka. Fõként azok a szakkönyvek fontosak, melyek hazánkra vonatkoznak.”Bõvebben