MENÜ

A teljesség igényére hangolva

Oldalszám: 49
Szabó Roland 2016.01.15.

A rugalmas időzítés és a tökéletes megoldás harmóniája az őszi kalászosokban

Az áttelelő kalászosok növényvédelme sokrétű; ezért okszerű, szakmai megközelítése – a helyi tapasztalatok alapján – is igen összetett mechanizmus. Vannak gazdaságok és tájegységek, ahol a rutint fejlesztették tökéletesre és vannak egységek és régiók, ahol mindent a szigorú célzottság fémjelez a tervezésben és kivitelezésben.

Természetszerűleg minden megközelítés a lehető legnagyobb direkt és indirekt profit elérése érdekében kerül kialakításra. De ha ennyire rugalmas egy azonos cél eléréséhez vezető út eszköztára, akkor vajon biztosítható-e ez a „határtalan és kompromisszumok nélküliség” egyetlen termékkel? A rövid válasz az, hogy 2016-tól igen. A jövő évi kereskedelmi és szakmai ajánlatunkban ugyanis megjelenik egy valódi technológiai csomag, amely a kíméletlenül pontos és megbízható teljesítménye után a KAMIKAZE nevet kapta.

Ez az ajánlat egyszerre biztosítja a növényállomány gyommentességét és ad garanciát a kórokozóktól mentes fejlődésére. A termék öt hatóanyaga szükséges és elegendő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy Ön mindig és minden körülmények között a lehető legjobb döntést tudja meghozni a felhasználása során. Miért? Mert a mindenkori tökéletes védelem mellett a lehető legnagyobb felhasználói szabadságot és rugalmasságot is hordozza a KAMIKAZE. Mitől lett mára fontos a plaszticitás a felhasználás során? Attól, hogy mindenki szeretné a lehető legnagyobb BIZTONSÁGBAN a lehető legnagyobb EREDMÉNYESSÉGET elérni. Ezért a rugalmasság már nemcsak a kijuttatás fenológiájában, hanem az engedélyezett kultúrák számában, a komponensek felhasználásának nagyobb szabadságfokában, a hatékonyság és célspektrum stabilitásában is mérhető. Változó világunkban megnyugtató az a tudat, hogy egy előre választott technológia akkora rugalmasságot biztosít a számunkra, hogy azzal bátran előre tervezhetek; hiszen mindegy, hogy a gyomirtásra, vagy a kórokozók elleni védelem lesz az első szakmai beavatkozás a tavasz folyamán – esetleg mindez együtt, egyszerre , a termékre és annak stabil teljesítményére bizton számíthatok.

JANUÁR SUMIAGROérzékeny1

 Mire számíthat a KAMIKAZE felhasználója? A gyomirtás során arra, hogy szüksége szerint BBCH13-39 (3 levéltől a zászlóslevél kiterüléséig) felhasználva a herbicidet, a gazdaságilag fontos magról kelő és évelő kétszikű gyomnövények teljes fajspektruma érzékeny és pusztulásukat okozza. Ezzel a gyomirtó szerrel a számunkra legnagyobb gazdasági kárt okozó faj/fajok ideális fejlődési állapota megvárható és megcélozható úgy, hogy csak erre a feladatra kell összpontosítanunk a kívánt cél elérése érdekében. Ezáltal elkerülhető a „pipacsos kitüntetés”, a Veronika fajok által képzett „gyomszőnyeg” kialakulása, de még a szarkaláb és a búzavirág további térnyerése is.

A kórokozók elleni harcban pedig arra, hogy a fungicid megalkotásakor a fejlesztés fő célja a hosszan tartó, stabil védelem kialakítása volt, minden gazdaságilag fontos kórokozót figyelembe véve.

JANUÁR SUMIAGROpipacs 031

Ebben az esetben a védelem teljesítményét a szakma már hetekben méri, de a KAMIKAZE használata esetén ez a nyugalom már majdnem hónapokban (7 hét erős sárgarozsda epidémia idején) mérhető. Ezt a markáns hatást érdemes már az első védekezési periódusban kihasználni. A termék keverhetősége jó, de kiegészítés a fenti esetekben (gyomnövények és kórokozó gombák esetén) nem szükséges.

A Sumi Agro célja a KAMIKAZE termékével egyértelműen az, hogy az igazoltan és bizonyítottan sikertermékek fúziójával a gazdálkodások biztonságérzete, sikeressége és elégedettsége tovább növekedjen.

A KAMIKAZE tudatosság, elkötelezettség és profizmus egyben. Építse rá Ön is szakmai és gazdasági terveit, mert mi tudjuk mit csinál a KAMIKAZE, az „Isteni szél”. Tapasztalja meg Ön is azt, hogy a KAMIKAZE hogyan alakul át földjein profittá!

Szabó Roland gyombiológus

www.sumiagro.hu